De Inre Stilarna – Xingyiquan

Här hittar du en översikt över den av de Inre Stilarna som heter Xingyiquan, och som i allmänhet bara kallas Xingyi. Förr skrevs transkriberingen från kinesiskan som Hsing I. Som stil är Xingyiquan känt för två saker: sin enorma slagkraft och sin fantastiska hälsoeffekt för utövaren.

Om du har hoppat direkt till att läsa om Xingyiquan skulle jag varmt rekommendera dig att först läsa den allmänna sektionen om de Inre Stilarna; den ger dig en generell översikt som den här texten är tänkt att fördjupa. Vill du få ut full förståelse av den här texten rekommenderar jag dig gärna också att läsa den om traditionell qigong, då den kommer att göra att lättare förstår det som står här. Tänk på att allting som ingår i traditionell qigong ska ingå i alla de Inre Stilarna, vare sig det är Xingyiquan eller någon av de andra. Vill du ha mest ut av informationen här, läs då först sektionen som heter Traditionell Qigong.

Den här texten innehåller mycket information på många olika djup, så kom ihåg att den ligger faktiskt kvar här i morgon också. Ha ingen brådska med att läsa den eller att försöka förstå vad den pratar om, ta det lugnt istället, och läs i din egen takt.

Och med detta sagt - välkommen hit. Nu är det dags att börja titta på Xingyiquan - Xingyi.